Udbetaling i juni 2019

I perioden 3.-14. juni 2019 foretager Producent Rettigheder Danmark (PRD) første udbetaling for rettighedsåret 2018. Udbetalingen vedrører følgende forretningsområder:

  • Retransmission basis 
  • Retransmission kommerciel

Derudover udbetaler PRD rettighedsindtægter fra udlandet samt foretager enkelte opfølgende udbetalinger for tidligere år.

Retransmission basis er udbetaling til danske såvel som udenlandske indehavere af producentrettigheder baseret på registrering af indholdet på kanalerne TV2 Danmark, DR, DR2 og DR-K. For første gang udbetales der i juni 2019 for indhold på DR3 og DR Ramasjang, da disse to kanaler gennem flere år har haft en markedsdækning på mere end 1,5%.

Retransmission kommerciel er udbetaling til danske indehavere af producentrettigheder baseret på registrering af indholdet på kanalerne TV2 Zulu, TV2 Charlie, Kanal 5 og TV3. For første gang udbetales der i juni 2019 for indhold på kanalerne TV3+ og TV3 Puls. Det er derimod sidste år, der udbetales på retransmissionsområdet for indhold på TV2Fri og DK4, da disse to kanaler gennem flere år har haft en markedsdækning på mindre end 1,5%. Det er vigtigt at bemærke, at der fremadrettet fortsat vil være udbetaling for digitale tjenester på alle tv-kanaler, herunder TV2Fri og DK4, uanset markedsdækning.

Rettigheder
Op til udbetalingsperioden i juni skal medlemmer og indehavere af producentrettigheder bekræfte deres rettigheder (claime) via login. Det er nødvendigt at bekræfte rettighederne i forbindelse med hver ny royalty- og udbetalingsperiode (typisk et år) for at sikre et korrekt og opdateret fordelingsgrundlag for samtlige forretningsområder i PRD.

Spørgsmål
Spørgsmål vedrørende bekræftelse af rettigheder og udbetaling rettes til PRD's backoffice (REDK)Henriette E. Houlind hek@redk.dk / +45 42609627 og Maja Strandlod mas@redk.dk / +45 42704458.

Udbetalinger i sidste halvår
Næstkommende udbetaling er planlagt i perioden 2.-13. september, og vil være udbetaling af rettighedsindtægter for royaltyåret 2018 på mindre forretningsområder: Tv i undervisningen, Film i undervisningen og DR Arkiv. Årets sidste udbetalingsperiode 2.-13. december vedrører rettighedsindtægter for forretningsområderne: Blanke medier, Digitale tjenester og Tv til offentlig visning samt opfølgende udbetaling på alle områder. 

Læs om udbetaling generelt

Læs tidligere nyhed om ændring af udbetalingskanaler

Login


Nyheder

Nyhedsliste